Alarm automatika nakon Crnog labuda: Zaposlili smo nove ljude i proširili se na Bugarsku Alarm automatika nakon Crnog labuda: Zaposlili smo nove ljude i proširili se na Bugarsku

Ususret Liderovoj novoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu, koja se ove godine održava 27. veljače u Hypo centru, razgovarali smo i s prošlogodišnjim Liderovim labudom, Borisom Popovićem iz tvrtke Alarm automatika.

– U proteklih godinu dana zaposlili smo devet novih ljudi, od čega je četvero van Hrvatske, a iako nismo ostvarili planirani dvoznamenkasti rast, bili smo blizu – kaže vlasnik riječke tvrtke koji je lani sudjelovao na Liderovoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu.
U međuvremenu se ova tvrtka za tehničku zaštitu proširila i na Bugarsku, a napravili su i prvu aplikaciju za mobilne uređaje koja omogućava prihvat i praćenje svih događaja sa štićenog objekta i njihovu video verifikaciju.

– Konferencija nam je omogućila uvid u različite načine prilagodbe promjenama i potakla da se dodatno specijaliziramo i internacionaliziramo na način da još više potičemo inovacije i integracije te napravimo još bolje i dugoročnije planove i prilagodimo strukturu i sustav našim klijentima te promjenama u okolini – rekao nam je Popović.

I na ovogodišnjoj Liderovoj  konferenciji Crni labud u plavom oceanu domaći poduzetnici predstavit će svoje poslovne modele kako bi poslužili kao inspiracija onima koji traže nove ideje.  Na konferenciji ćemo uspješnim primjerima demonstrirati vizije koje  su promijenile tradicionalne načine poslovanja.
Jedan od njih svakako je Andrija  Čolak iz tvrtke Surf’n’Fries koja se na tržištu istaknula novom tehnologijom u pečenju krumpirića. U ovoj tvrtki naime koriste vlagu iz krumpira te vrući zrak koji na 250 stupnjeva Celzijusa  u par minuta pripremi krumpiriće bez korištenja kapi ulja.
Sandra Boljkovac Stojak predstavit će Ciklopeu, tvrtku čiji je core business visokotehnološko prevođenje tj. lokalizacija. Riječ je o jezičnoj i kulturnoj prilagodbi web-stranica, softvera, tehničke ili marketinške dokumentacije ciljanom tržištu ili publici.

Na konferenciji će biti govora i o aplikaciji Racuni. hr koja korisnicima omogućuje da plate račune fotografirajući ih. Razvio ju je Damir Sabol koji je razvio i aplikaciju PhotoMath.
TradeTicity je pak tehnološka  kompanija koja nudi rješenja u području serijalizacije proizvoda slijedivosti te zaštite autentičnosti  robne marke. Tu je i Hyperactive, IT tvrtka iz Zagreba,  koja je došla pak  u poziciju da u središtu Silicijske doline u dokaže svoje sposobnosti i dobije ekskluzivan ugovor o pružanju usluge razvoja mobilnih i internetskih aplikacija.


Registracija